Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Konsthantverk

Betonggjutning för hem och trädgård

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Lär dig gjuta vackra och originella saker för hem och trädgård i ett material som håller länge, t ex krukor och fågelbad. När man väl börjat är det svårt att sluta. Endast fantasin sätter gränser.

INNEHÅLL
Detta är en introduktion- och inspirationskurs där du genom teori och praktik lär dig gjuta i betong. Fokus på kursen kommer ligga på krukor, fågelblad och värmeljushållare. Vi går först igenom teoretiskt, ni får titta lite i några böcker om betong, och ni får ett enkelt kompendium. Därefter får deltagarna börja gjuta i de medhavda formarna.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Medtag en säck finbetong (finns bl a på Coop, Byggvaror), hink och liten trädgårdsspade att blanda cementen i, formar, t ex plastmuggar, plastburkar, hinkar i olika storlekar/diametrar till krukor (OBS! Ej glas-, trä- och metallformar där cementen fastnar i) gummihandskar, sopsäckar och fika.
För att gjuta rabarberblad/fågelbad så behöver du även ta med blad samt sand eller jord för att "bygga" formen som bladet ska ligga på.

Tips på övrigt material som kan vara trevligt att ta med sig:
- Pringel´s-chipsrör till ljusstakar, en gammal boll kan bli ett fint trädgårdsklot.
- blad som ger fina avtryck i betongen.
- mosaik, stenar, snäckor mm för dig som vill dekorera.
- sittunderlag/dyna eftersom vi kommer att arbeta en del på marken.

BRA ATT VETA
Kursen hålls på Medborgarskolan i Skövde. Blandningen av cement sker utomhus och gjutningen inomhus . Ta med/bär oömma kläder. De gjutna föremålen behöver bränna i ett par dagar, mindre föremål kan man ta med hem direkt men de större måste stå kvar och hämtas senare. Om du är känslig för partiklar i luften eller är astmatiker, då rekommenderas du att använder munskydd.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan