Tillbaka till Yoga

Klassisk Yoga

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Yoga är en livsstil, som främjar hälsan, harmoni för själen och ger en starkare och smidigare kropp. Yoga är en enkel och stillsam form av fysik träning, som passar alla människor, även ett verktyg, som kan hjälpa dig att skapa en motvikt till en stressad vardag.

INNEHÅLL
Yogan utövas i ett lugnt tempo. Övningarna har vissa bestämda koncentrationspunkter, som hjälper dig att inte störas av omgivningen. Detta leder till mindre stress, bättre kroppshållning, fysisk avspänning och förbättrad andningsfunktion. Ett konkret mål är att man skall nå ner med händerna till golvet i slutet av kursen.

UPPLÄGG
Yogapassen börjar med en liten avslappning sedan solhälsningar som uppvärmning och där efter stående och sittande övningar och till sist så ligger vi på golvet och i det sista så har vi en djupavslappning! Varje övning går vidare till nästa så det blir som ett flöde genom hela passet.
Kursen är uppdelad i tre delar. Vi börjar med en mjukare och lättare form av övningar och allt eftersom du kan mer och mer så läggs andra övningar till för att du skall kunna bli starkare och smidigare. Kursledaren går runt och justerar deltagarnas rörelser och gör varje övning svårare ju längre in i kursen ni är men alltid utefter vad varje individ klarar. I yoga utgår man alltid från sin kropp och vad den klarar av.
 
FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper. Alla kan utöva yoga oberoende av ålder.

KURSLEDARE
Maria Lundqvist är utbildad stresspedagog och har utövat yoga sedan början av 2000. Hon kände att hon behövde något som gjorde henne lugn efter att ha fått sitt första barn. Hon utövade yoga minst två gånger i veckan och märkte hur mycket bättre hon började känna sig. Innan hon själv började undervisa så gick hon två yogautbildningar på Älvhögsborg i Trollhättan. Hon började därefter på Medborgarskolan som instruktör 2008.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ta på dig mjuka lediga kläder som inte sitter åt. Ta med vattenflaska, filt och liggunderlag. Vi utövar yoga barfota.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Friskvårdspeng eller Friskvårdskuponger/Friskvårdscheckar kan användas på denna kurs.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Vara, Badhusgatan 12, VARA (Karta)
 • Ledare: Maria Lundquist
 • Start: den 22 februari 2018
 • Dag och tid: Torsdag 18:00-19:30
 • Kurstimmar: 20
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 25416
 • Pris: 1295 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Vara VARA

Badhusgatan 12, 53431 VARA
Telefon: 0512-108 40

Medborgarskolan Vara
Badhusgatan 4
53431 VARA

0512-108 40
vara@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Vara

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0512-108 40

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan