Tillbaka till Dans

Barndans 4-6 år

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Barndans 4-6 år

Barndans är vidareutveckling från Pyttedans där man fortsätter att utveckla känslan att röra sig i takt till musiken. Här lär sig barnen lättare grundsteg och teknik som alltid kommer att återkomma inom dansen om man fortsätter. Barnen lär sig 1-2 koreografier (danser) under terminen som sedan kommer visas upp på en gemensam föreställning. Barnen kommer även att lära sig räkna till musiken och dansstegen vi utför i koreografin. I denna kurs är fokus på modern dans men andra stilar kommer även att prövas på.


INNEHÅLL OCH MÅL
Träning att ta instruktioner i grupp, att följa andra, men även utvecklas individuellt i att kunna styra sin egen kropp. Dansen ska hjälpa barnen att få ökat självförtroende och viljan att lära sig nya egenskaper. Barnen kommer även att få träna på att utveckla sin samarbetsförmåga och känna sig trygga med de andra deltagarna samt ledaren.
Vi vill att barnen ska ha roligt tillsammans med ledaren och utveckla sitt dansintresse. Men även och stärka sitt självförtroende samt viljan att lära sig grunden till fortsatt dansande i framtiden.



FÖRKUNSKAPER
Ett genuint dansintresse från barnen.


UPPLÄGG


KURSLEDARE
Eliza Madlycke
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


BRA ATT VETA
Mjuka oömma kläder som är rörelsevänliga och mockasiner eller liknande på fötterna så att barnet inte halkar.

Dusch och omklädningsrum finns.
På sportlov och påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.
Vårterminen är 14 danstillfällen varav de två sista är genrep och föreställning på Jönköpings teater . Dansuppvisningen är den 5/6 2018 , tre föreställningar. Biljetter köper ni på www. jkpg.com
Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!


Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare