Tillbaka till Övrig textilslöjd

Sömnad - Heavy duty sewing

År 2004 grundade Anton Sandqvist väskmärket Sandqvist (www.sandqvist.net) när han sydde en väska åt sig själv. Idag säljs Sandqvist väskor i 25 länder över hela världen och Anton har lämnat jobbet som VD och ägnar sig åt att sy, sälja tyger och läder och bygga custom-motorcyklar. Anton är självlärd inom väskdesign och sömnad.

Innehåll och mål
I denna kurs syr vi tillsammans varsin tote bag i kraftig canvas med läderhandtag. Kursen ger baskunskaper i väskkonstruktion, sömnad i kraftiga material och handsömnad av läder.

Upplägg
Vi sätter mått på väskan varje deltagare vill sy och överför det till mönster. Sedan klipper vi canvastyg och andra material och syr ihop väskan. Sist skär vi ut handtag i kraftigt läder och handsyr dem på väskan.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som sytt lite på symaskin förut men vill prova att sy i kraftiga material. I kursen syr vi på industrimaskiner.

Kursledare
Anton Sandqvist
Instagram: heavydutysewing och happdays-speedshop

Kursmaterial
Boken Heavy Duty Sewing och allt material till väskan ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.

Anmälan

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Det här är kursen för dig som vill komplettera ditt CV och för dig som vill lära dig svetsning för privat bruk.

Kommande kursstarter

Det är roligt att måla! För dig som aldrig målat tidigare och vill lära dig från grunden eller vill utveckla ditt måleri.

Visa kurser

Lär dig olika collagetekniker i syfte att skapa ett fullständigt verk som fångar uppmärksamhet och överraskar

Anmäl dig till kursen här!