Tillbaka till Måleri

Fritt måleri: Abstrakt konst med akryl & olja

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Vi skapar fritt tillsammans med olje- eller akrylfärg & låter skaparglädjen vara den viktigaste ingrediensen i kursen. Att måla ska vara roligt, enkelt & spännande!

Innehåll
Fokus under kursen är fritt abstrakt måleri med olje- eller akrylfärg.
Deltagarna väljer själv fokus & får arbeta individuellt samt självgående. Arbetet med färg & form ska vara roligt, enkelt & väcka en lust att skapa.

Upplägg
Vi träffas 6 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma tid och veckodag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Natali Saume är en ny kursledare hos oss. Hon har läst konst på Kävesta Folkhögskola & studerar pedagogik. Hon fastnade för den abstrakta konsten & att skapa kravlöst, med Natali som ledare finns inga gränser. "Det viktigaste är att skapa obegränsat i färg & form för att uttrycka en känsla!" säger Natali.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial tillkommer & köps av deltagarna.
• Vattenbaserad olje- eller akrylfärg (färgerna röd, gul, blå & vit är grundläggande, men fler färger kan köpas till efter behov)
• Penseltvätt (skonsamt lösningsmedel)
• 1-3 st vitgrundade målardukar i valfri storlek
• Penslar i olika storlekar 2-3 st.
• Palettkoppar eller en palett
• Burkar till vatten
• Övrigt material som kan behövas: palettkniv, svampar, maskeringstejp, pipetter, trasa mm i samråd med ledaren.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan