Tillbaka till Personlig utveckling

Kropp och Känsla

Vi gör tillsammans lugna, långsamma rörelser baserade på basal kroppskännedom, Qi-gong och Tai-chi. Du får släppa spänningar - närma dig en känsla av vara i balans och hel. Det leder till upplevelsen att du har kontakt med din kropp, att den kan göra det du vill och det känns lättare.

Innehåll
När kroppen är mera avspänd, när det känns som att vi har kontakt med kroppen och kan välja vad vi fokuserar på i stället för att tankarna far runt i oro - då har vi samtidigt ro och handlingskraft.
Tillsammans gör vi lugna långsamma rörelser baserade på Basal kroppskännedom, Qi-gong och Tai-chi. Du får släppa spänningar och stärka din balans och känna dig mer hel.
Det leder till upplevelsen att du har kontakt med din egen kropp, att den är på din sida och gör det du vill. Det känns lättare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.


Kursledare
Staffan Hanson är leg.psykolog/psykoterapeut och cert.massageterapeut. Har arbetat med kroppen / känslan i grupper i 25 år. Leder Psykodrama / Kropps-psykoterapi och har privat mottagning för kroppspsykoterapi och för massage. Besök gärna Staffans hemsida http://www.staffanhanson.se/

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Mjuka kläder som är lätt att röra sig i. Vi är utan skor, gärna varma sockor. För den intresserade rekommenderas boken- Den harmoniska kroppen av Jacques Dropsy.

Har du frågor om kursen får du gärna kontakta kursledaren, Staffan Hanson, på telefonnr: 070- 828 19 67

Vi har omklädningsrum men inte duschmöjligheter.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan omgående efter första tillfället och innan andra tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan