Tillbaka till Friskvård

Skrattyoga - Workshop

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Skrattet är en kraft som finns inom oss sedan vi föddes, och på vägen har vissa tappat bort det. När var det sist du verkligen skrattade? Den här kursen kommer att gå ut på att finna din glädje och hitta skrattet i din vardag. Skrattyoga är en fysisk övning som kombinerar fritt skratt med djupandning från yoga. Ett gott skratt förlänger livet.

Innehåll
Kursen kommer att bestå mycket av rörelser, djupandning, klappa händerna, mingla runt i rummet med ögonkontakt och framför allt skratta samt att vi kommer att använda oss en hel del utav barnasinnet och skrattyoga övningar med eller utan musik. Genom att man frivilligt vill börja skratta utan att ha sinne för humor och utan att skratta åt något eller någon så kommer man till sitt äkta skratt ’’fake it til you make it’’, som gör att man blir glad genom övningar, djupandning och ögonkontakt. I skrattyogan tänker man inte medvetet, man bara är i rörelserna och andningen.

Upplägg
Detta är ett engångstillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Mimoza kommer ursprungligen från Albanien där hon är utbildad lärare och har jobbat som det i 9 år. Under våren 2017 utbildade hon sig till skrattyoga instruktör.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Behaglig klädsel. Omklädningsrum finns, dock ej duschmöjligheter.


Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor