Tillbaka till Båtradio

Båtradio - VHF Veckoslutskurs

 • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
 • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
 • Detta certifikat gäller utomlands

Du vet väl om att en väl fungerande båtradio väsentligt ökar säkerheten ombord? I dag kanske valet står mellan VHF och mobiltelefon och då bör du av säkerhetsskäl välja VHF.
En båtradio når kustradiostationerna och kan därifrån kopplas in på telefonnätet. Med VHF når du alla närliggande fartyg, sjöräddningen, kustbevakningen, lotsar och handelsfartyg medan du med en mobiltelefon endast når en enda motstation.


Innehåll
Begränsat certifikat för sjöradiotrafik på VHF. Kursen avslutas med examination enligt NFB´s (Nämnden för båtlivsutbildning) regler.

Upplägg
Fredag kl 18.00-19.30 och lördag-söndag kl 10.00-16.00 inkl en timme för lunch

Förkunskaper
Inga förkunskaper om VHF båtradio krävs.

Kursledare
Tommy Eriksson har varit kursledare för Medborgarskolans sjölivskurser under flera år och är mycket uppskattad av tidigare deltagare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Till första kurstillfället tar du med dig VHF till sjöss Nina Nordström (2014) som finns att köpa hos Sjöshopen http://www.sjoshopen.se . Vid frågor om beställningen kan du kontakta Sjöshopen på 031-29 20 30.
Ta med din egen bärbara dator eller "platta".

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos http://www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har lång erfarenhet av att utbilda sjöfolk. Du vet väl att vi också har kurser i Förarintyg och Kustskeppare?

Bra att veta
Tillgång till micro och kylskåp finns. Vi har en kaffeautomat där du kan köpa ditt kaffe. Avgift för examination 450 kronor tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten, Drottninggatan 23, GÄVLE (Karta)
 • Ledare: Tommy Eriksson
 • Start: den 16 mars 2018
 • Dag och tid: Fredag, lördag, söndag 18:00-20:15
 • Kurstimmar: 12
 • Tillfällen: 3
 • Kursnummer: 59687
 • Pris: 1045 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten GÄVLE

Drottninggatan 23, 80311 GÄVLE
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så f��r du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer