Tillbaka till Klädsömnad - klädvård

Återbrukssömnad - Ge liv i gamla kläder

Ge nytt liv åt din farmors kappa eller pappas kostym! Kanske väljer du att ta med ett fynd från second hand & skapar en helt unikt klädesplagg!

Innehåll
Tillsammans syr vi om äldre klädesplagg för att skapa nya, unika kreationer. Som kursdeltagare får du råd, tips & vägledning i sömnaden samt provning, passform. Grundläggande tekniker & nya idéer. I samråd med ledaren planerar ni ditt projekt.

Upplägg
Vi träffas 3 x 45 minuter, under 7 veckor. Samma veckodag & tid.

Förkunskaper
Grundläggande kunskaper i sömnad.

Kursledare
Ludmila Denisov är kursledare på Medborgarskolan & har flera strängar på sin lyra. Hon är en duktig sömmerska & har intresserat sig bland annat för porslinsdockor.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial tas med av kursdeltagarna, medtag kläder för återbruk såsom en kappa, klänning eller något annat klädesplagg. Medtag även ev. tyg, tråd, mönster & sybehör. För frågor, kontakta Ludmila 070-455 08 35.
Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag kläder för återbruk såsom en kappa, klänning eller något annat klädesplagg. Medtag även ev. tyg, tråd, mönster & sybehör.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare