Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide Sommarkurs

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Vi testar silversmide, från skiss till färdigt smycke! Lär dig grundläggande tekniker inom silversmide & låt din kreativitet flöda.

Innehåll
Under kursen kommer du att lära dig grunderna i silversmide såsom filning, sågning, lödning, materialförflyttning, slipning och polering med mera. Vi kan även lära oss steninfattning.
Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika grunderna som beskrivs ovan. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

Upplägg
Vi träffas intensivt under 4 dagar, 10.00 - 16.00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Sofia Dahl är utbildad inom silver & arbetar stor tid med silversmide. Sofia är en engagerad ledare med god pedagogisk förmåga & ett sätt att inspirera deltagarna, tillsammans skapar ni en givande kurs. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material tillkommer enligt prislista utifrån dagspriset av silver.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser i silversmide. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag anteckningsblock och penna. Oömma kläder rekommenderas.
Medtag eventuell lunch, kursen har uppehåll för lunch 1 timme.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan