Tillbaka till Friskvård

Hathayoga, nivå 1

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Hatha är den vanligaste formen av yoga där vi lär oss att balansera och kontrollera kropp och sinne. Vi övar på kroppsställningar och andningsövningar som löser spänningar och gör kroppen rörligare och smidigare.

INNEHÅLL
Hathayogaklassen innehåller en kombination av yoga ställningar (asanas), andningsövningar (pranayama) samt hållningar och lås (mudra och bandhas), och är kunskap och teknik för ökat välbefinnande såväl fysiskt, psykisk och emotionellt.

UPPLÄGG
En nybörjarklass innehåller små doser av varje del som beskrivs ovan, för att börja balansera upp kropp och sinne på ett skonsamt vis. Så småningom sker en fördjupning av varje gren så innehållet blir mer uppdelat i teknikträning av olika delar inom hathayogan. Detta förutsätter att deltagarna praktiserar flera gånger i veckan.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Alla kan träna yoga oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom yoga anpassas till den enskilda personen. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar.

KURSLEDARE
Ann Abrahamson har jobbat som kursledare på Medborgarskolan sedan 1999. Hon har från början en dansbakgrund och är utbildad vid Balettakademiens yrkesdanslinje och har därefter undervisat i många år i dans. Hon är blue belt licenserad Nia lärare och har lärt ut Nia sen 2003. 1999 började hon praktisera yoga och har så småningom utbildat sig i Hathayoga i Indien 2006-2008 av I.R Patil. Ann är även licenserad Poweryogainstruktör 2006. Ann har gått teacher training 200 hours level, 2011-2012 i Indien, vilket är en internationell yogalärarlicensering genom Yoga Alliance och Rys 200.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en filt och yogamatta/liggunderlag.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan