Tillbaka till Klädsömnad - klädvård

Mönsterkonstruktion - liv & kjoldel

Med kunskaper i mönsterkonstruktion öppnar du upp för möjligheten att sy dina egendesignade plagg. Du jobbar med stöd av ledaren fram ditt egna mönster och får kunskap om hur du ändrar i det och anpassar det efter dig själv. I kursen mönsterkonstruktion-liv & kjoldel får du lära dig grundläggande mönsterkonstruktion för just detta.

Innehåll
Under kursens gång tränar du bland annat på att:
. göra och lägga upp ett mönster från grunden.
. hur du ändrar i mönstret för att få en bra passform och olika modeller.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sju veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Evelina Berlin. Evelina är otroligt intresserad av klädsömnad och efter tre år på sömnadsprogrammet på gymnasiet arbetar hon som sömmerska och har varit kostymchef för ett storspex.
Hon hjälper dig med det du behöver för att kunna skapa ditt eget plagg, designat av dig själv. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Detta ska du ha med dig till kursen:
- Penna.
- Papperssax.
- Linjal.
- Tygsax.
- Knappnålar.
- Måttband.
- Sytråd.
- Miniräknare.
- Papper att skriva på.
- Ett billigt vävt tyg.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
När du väljer tyg tänk på att inte välja ett trikåtyg då det är ett svårarbetat tyg. Symaskiner och overlock finns i lektionssalen. I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor