Tillbaka till Historia

Släktforskning vt 2018

Anmäl dig före jul och du får 15 % rabatt

INNEHÅLL OCH MÅL
På denna grundkurs i släktforskning lär du dig hur du söker i arkiv och databaser för att hitta information om din släkt. Under kursens gång kommer du lära dig att lättare tyda äldre handstilar och hur du bygger upp ditt släktträd. Vi utgår från de arkiv som finns i Arkiv Digital. Kursledaren hjälper dig med support och tips under din släktforskningsresa bakåt i tiden.

UPPLÄGG
På kursen i släktforskning träffas ni en gång/vecka under fem veckor med fyra studietimmar/tillfälle. Eventuella uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga tidigare kunskaper om släktforskning. God datavana är dock nödvändigt då sökning i arkiv och dokumentation sker i digitaliserade källor.

KURSLEDARE
Kursledaren Johan Nilsson har släktforskat i många år. Han har hittat både okända släktingar och familjehemligheter i sin forskning.

KURSMATERIAL
Det material som behövs i släktforskningskursen är en EGEN DATOR (läsplatta går också bra för källsökning) samt ett abonnemang på Arkiv Digital. I kursavgift ingår ett tiov eckors abonnemang vilket du själv sedan kan förlänga om du vill. Vid första kurstillfället får du en aktiviteringskod till ditt tio veckors abonnemang.

BRA ATT VETA
Innan kursstart får du gärna gå in på arkivdigital.se och registrera dig som medlem. Registreringen är kostnadsfri. Kallelse/faktura till kursen skickas ut innan kursstart. Välkommen!

Anmälan

Besök Olofsfors bruk

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk!
Om guidningar se här

Umeå Fågelförening

Umeå Fågelförening bedriver aktiviteter kopplade till fåglar som riktar sig till såväl nybörjare som vana fågelskådare.
Se program

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Vi kan erbjuda 500 kvm fina och fullt utrustade lokaler för de flesta ändamål - mitt i Umeås centrum.
Ring 090-77 96 11