Tillbaka till Balett

Balett, 13-16 år nybörjare

  • Grunden för all dans
  • Få kroppskontroll
  • Öva och förfina din teknik

Balett är en graciös dans som passar både för barn i alla åldrar och danssugna äldre med balettdrömmar. Vi går igenom grunderna i klassisk balett under enklare former och utvecklar känsla för linjer och form, samt musikalitet. Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar danstekniker som hjälper till med balans och kroppskontroll i andra dansformer.

Innehåll
Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka, balans och kroppskontroll. Vi jobbar med övningar i klassisk balett och avslutar med stretchövningar. Samtidigt som du rör på hela kroppen tränas din koordination, balans och hållning.


Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 4 veckor på samma dag och tid. Kursen omfattar 45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig till nybörjare så du behöver inte ha dansat tidigare.

Kursledare
Denna danskurs leds av Dacil.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Balettklädsel är inget måste men det ökar känslan, bär kläder som är bekvämt att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare