Tillbaka till Afrikansk dans

Afrikansk dans

  • Få inblick i den afrikanska danskulturen
  • Dansa till härliga rytmer från afrikanska trummor
  • Få energi, styrka och en skön känsla

Följ med på en resa genom Afrika i denna danskurs! Känn på olika rytmer från moderna, urbana och traditionella danskulturer från olika delar av Afrika. Vi provar på stampande Gumboots från Sydafrika, den svängiga Soukous från Kongo samt de traditionella Ngomatrummorna från östra och centrala Afrika. Glädjefyllt, studsigt och konditionskrävande!

Innehåll
Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka och kroppskontroll samt bygger på ditt självförtroende. Du lär dig grundtekniker i de olika stilarna och får en förståelse för skillnaden mellan dansstilarna. Samtidigt som du rör på hela kroppen, tränar koordination och smidighet sätter vi tillsammans ihop en dans till afrikanska rytmer.

Vi provar på stampande Gumboots från Sydafrika, den svängiga Soukous från Kongo samt de traditionella Ngomatrummorna från östra och centrala Afrika.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Denna kurs leds av Dias som ursprungligen kommer från Kinshasa i Kongo. Det var där han lärde sig de Afrikanska danserna som han sedan fört med sig runt om i Europa genom samarbeten med flera grupper och artister. Efter flera dansuppdrag och musikaler kommer han nu att sprida sin dansglädje på Medborgarskolan!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som du är bekväm att dansa i.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

033-20 77 40

Lokalkontor i Region Väst

Medborgarskolan Borås har flyttat in i nya lokaler på Textile Fashion Center!

Nya lokaler i Borås!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!