Tillbaka till Teater och dramatik

Teater, 12-14 år

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? Upptäck och utveckla din teatraliska förmåga och öka din trygghet i att agera och gestalta olika karaktärer. Släpp fram din kreativa sida och din spontanitet - I teaterns värld är allt möjligt!

Innehåll
Du lär dig grunderna i bland annat improvisationsteknik, kroppsspråk och röstövningar. Med hjälp av övningarna släpper du fram dina kreativa resurser och idéer och du lär dig att genomföra dem utan rädsla och osäkerhet. Du får färdigheter som du inte bara kan använda på scenen utan även i andra sammanhang i livet. Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss teatraliskt.

Upplägg
Totalt 10 tillfällen. Sista tillfället är det uppvisning, 9:e veckan blir en dubbel-lektion.
Eventuella uppehåll för lov bestämmer ledaren och deltagarna tillsammans.

Förkunskaper
Denna teaterkurs riktar sig till dig som vill spela teater tillsammans med andra likasinnade. Du behöver inte ha några tidigare förkunskaper.

Kursledare
Denna kurs leda av Isabella Lowden som har varit aktiv som skådespelare i flera år i olika teatergrupper och jobbat som teaterpedagog på flera teaterläger, teaterfestivaler samt kursverksamheter. Hon har gått kurser i teater och dramatikskrivande på bl.a. Kulturama i Stockholm. Isabella har även gått en tvåårig skådespelarutbildning på Wendelsbergs Teater-och skolscen i Göteborg och studerar sedan hösten 2014 på Högskolan för scen och musik till teaterlärare. Vid sidan om sina studier jobbar Isabella som aktör på spökhotellet Gasten på Liseberg

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Denna kurs ingår i föreningen Aktiv Ungdoms utbud och som kursdeltagare blir du automatiskt medlem i föreningen. Medlemsavgiften ingår i kursavgiften och specificeras på fakturan.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Isabella Lowden
  • Start: den 18 januari 2018
  • Dag och tid: Torsdag 16:30-18:00
  • Kurstimmar: 20
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 25577
  • Deltagaravgift: 1745 kr
  • Övrigt: 50 kr
  • Summa: 1795 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Haga Östergata 12
41301 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan