Tillbaka till Spanska

Spanska nybörjare - varannan veckakurs, 5 tillfällen

 • Lär dig användbara fraser
 • Få tillgång till ett språk som talas i tjugo länder och av över fyrahundra miljoner människor
 • Få inblick i den spanska kulturen

Här lär du främst spanska inför resan, för turistbehov, i en kurs som går fem tillfällen, varannan vecka.
Få ut mer av din resa eller lär dig turismspanska i den här prova-på-kursen! En annorlunda språkkurs som ger dig pratkunskaper. Vi reser i fantasin – bor på hotell, tittar på sevärdheter, shoppar och äter ute på barer och restauranger. Vi övar vanliga samtalssituationer som turisten möter på resan.

KURSINNEHÅLL
Varje sammankomst bygger på ett tema där du och dina kurskamrater föreställer er att ni är i landet där språket talas och i olika samtalssituationer. Tanken är att ni tillsammans ska få goda möjligheter att öva på dialoger under lättsamma former.

KURSUPPLÄGG
Vi arbetar med fem olika teman under fem träffar, varannan vecka samma dag och tid.
Vi går vid varje tillfälle igenom ett tema, t ex; uttal och hälsningsfraser, äta och dricka, shopping, resa och bo

Vi gör övningar gemensamt, i par eller grupp, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Därtill kan hemövningar mellan kurstillfällena tillkomma.

KURSLEDARE
Kursledaren undervisar huvudsakligen på språket och har fokus på den muntliga kommunikationen. Din lärare har spanska som modersmål eller har bott en längre tid i spansktalande land.
Våra ledare har vanligtvis en akademisk examen och en god pedagogisk kunskap för att planera ett omväxlande och stimulerande kursinnehåll.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper i spanska krävs. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig fraser för vanliga samtalssituationer som en resenär möter. Fokus ligger på att tala språket, ingen grammatik. Den här korta kursen passar för dig som inte har några kunskaper i spanska alls såväl för dig som har läst några terminer men vill öva på att prata.

Efter kursen ligger du på nivå A1 enligt Europarådets nivåskala för språk.

KURSMATERIAL
Ledaren använder eget material.

SPRÅKNIVÅER
A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.
A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.
B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.
B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.
C1 Jag kan förstå TV-program och filmer utan alltför stor ansträngning. Jag kan förstå avancerade fakta- och litterära texter. Jag kan använda språket flexibelt och effektivt.
C2 Jag kan utan ansträngning läsa praktiskt taget allt skrivet språk, även abstrakta texter. Jag kan utan ansträngning ta del i vilka samtal och diskussioner som helst.

Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/

BRA ATT VETA
Kallelse till kursen kommer ca en vecka innan start som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer fakturan på kursavgiften.
Det går bra att delbetala kursavgiften, ange vid anmälan.

Medborgarskolan samarbetar med Bokus och Akademibokhandeln och kan därför erbjuda alla kursdeltagare rabatter på böcker. Läs mer här http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

 • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
 • Ledare: Coyntha Hernandez de Sedvall
 • Start: den 27 februari 2018
 • Dag och tid: Tisdag 17:30-19:00
 • Kurstimmar: 10
 • Tillfällen: 5
 • Kursnummer: 84931
 • Pris: 750 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan