Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetarisk matlagning

Kursen vänder sig till dig som vill utforska och utvidga kunskaperna kring det vegetariska köket samt lära dig laga flera olika typer av vegetarisk mat. Vi kommer att laga mat utifrån följande teman: italienskt, indiskt, arabiskt och mexikanskt. I mån av tid kommer vi att gå igenom livsmedelskunskap och näringslära.

INNEHÅLL
Inledningsvis kommer vi att gå igenom recepten och annat matnyttigt som behöver diskuteras. Den största delen av kursen kommer att ägnas åt själva tillagningen av de läckra vegetariska måltiderna. De olika temana har alltid liknande upplägg med soppa, huvudrätt och efterrätt och beroende på temat, bakar vi något bröd eller liknande som komplement till några av rätterna.

UPPLÄGG
Deltagarna arbetar i grupper och lagar tillsammans en buffé av olika vegetariska rätter. Därefter avnjuter vi måltiden tillsammans med övriga kursdeltagare och diskuterar livsmedel och recept.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande matlagningskunskap behövs.

KURSLEDARE
Hans Kürzl har över 35 års erfarenhet från Hotell- och Restaurang, både som anställd och som egenföretagare. Dessutom har han kunskaper om människans hälsa/ohälsa och därmed relaterade problem, uttryckt i näringslära och fysiologiska detaljer som ger ett brett spektrum att arbeta med.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för mat tillkommer, ca 150 kr/person, som betalas till kursledaren vid kurstillfället. Ta med förkläde, diskhandduk och burkar/matlådor ifall det blir mat över. Du får utskrivna recept.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Trollhättan, Storgatan 21, TROLLHÄTTAN (Karta)
  • Ledare: Hans Kürzl
  • Start: den 25 februari 2018
  • Dag och tid: Söndag 10:00-15:00
  • Kurstimmar: 6
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 25600
  • Pris: 495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Trollhättan TROLLHÄTTAN

Storgatan 21, 46130 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-301 20

Medborgarskolan Fyrbodal
Storgatan 19
46130 TROLLHÄTTAN

0520-301 20
trollhattan@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Trollhättan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!