Tillbaka till Övrigt inom navigation

Kanalintyg

Kanalintyget ger dig, tillsammans med Förarintygsexamen alternativt kustskepparexamen samt båtpraktik och SRC, behörighet att färdas på de europeiska inre vattenvägarna.

Du kommer att få kännedom om innehållet i CEVNI - Code Européen des Voies de Navigation Intérieure. CEVNI beskriver signaler, regler och tillvägagångssätt vid navigering av Europas inre vattenvägar. Europa är genomkorsat av floder, sjöar och kanaler som flitigt trafikeras av yrkestrafik. I fritidsbåt på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och
hur man skall förhålla sig till yrkestrafiken.

UPPLÄGG
Vi träffas en kväll i Medborgarskolans lokaler på Collegium i Mjärdevi för teori. Vi gör provet i samband med kursen, tar ca 45-60 min.
Det tillkommer en kostnad med 450 kr för examinationsavgiften som betalas vid kurstillfället, kontant eller kort.
Om du vill få ännu högre kompetens rekommenderar vi dig att läsa utsjöskeppare som går två helger i samband med kanalintygskursen.

FÖRKUNSKAPER
Förarintyg eller Kustskepparintyg, båtpraktik och SRC/båtradio. Observera att du inte kan skriva provet för kanalintyg om du inte kan visa intygen.
Minimiålder 15 år.

KURSLITTERATUR
RYA European Waterways Regulations av T Murrall, ca 130 kr. Inhandlas av dig själv innan kursstart.
Boken får även användas vid examineringen som uppslagsverk under provet. Därför är det extra viktigt att man tar med kurslitteraturen vid kurstillfället.

BRA ATT VETA
Examination sker i samband med kurstillfället. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok som ska tas med till kurstillfället. Intygsboken fylls på med alla navigationsintyg du gör och är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer hur du nyttjar rabatten på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

KALLELSE/FAKTURA
Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Anmälan

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor