Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Förarintyg båt

Förarintyg för båt sommarkurs

 • Grunderna i navigation
 • De vanligaste sjövägsreglerna
 • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

För en säker och rolig båtfärd inomskärs i sommar är det viktigt att flera ombord har kunskap om sjölivet. Kursen innehåller grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, miljötänkande, sjöväder och sjömanskap. Efter avslutad kurs anordnas prov för Förarintyg.

UPPLÄGG:
Vi träffas två helger 26-27/5 och 9-10/6 kl 9-16 alla dagar samt en kväll för examination (oftast i samband med sista kursdagen). Lunch ca 45 min, det går bra att ta med lunch och värma i mikro på plats. Du erbjuds praktikpass på vår praktikbåt M/S Pricken i Vättern under kursen, detta pass ligger lördagen eller söndagen helgen mellan de två kurshelgerna, 2/6 eller 3/6, bestäms i samråd med gruppen. Praktikpasset tar ca 4 timmar att genomföra och utgår från Askersund där skärgården är passande och det brukar bli en fin båtfärd.

Då kursen är en helgkurs krävs egenstudier av dig mellan tillfällena.

Kursen avslutas med examination enligt NFB:s (Nämnden för Båtlivsutbildning) regler. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

LEDAREN:
Sven Johanson.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Minimiålder 15 år. Inga förkunskaper behövs men då takten i kursen är hög behöver du vara studiemotiverad. Vana av att vara på sjön är en fördel.

KURSMATERIALET
Meddelas i kallelsen inför kursen, inhandlas av dig själv och tas med till första kurstillfället.
Kostnad för kursmaterial (ca 700 kr), examination (500 kr) och eventuell praktiktur (500 kr) tillkommer, i praktiken ingår fika. Blå intygsbok från NFB kostar 50 kr.
Kostnad för den blå intygsboken där du samlar dina navigationsintyg och tillkommer 50 kr från Nämnden för båtlivsutbildning.

BRA ATT VETA
Du kan även läsa förarintyg som kvällskurs under terminen om det är ett alternativ för dig.

Fr o m 1/1 2017 följer vi de nya reglerna från Nämnden för båtlivsutbildningar kring vad som ska ingå i förar- och kustskepparexamen. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

RABATTER
Du som är medlem i båtklubb/segelsällskap får 10% rabatt på kursavgiften hos oss; uppge vilken båtklubb/segelsällskap du tillhör samt medlemsnummer vid anmälan.
Många försäkringsbolag ger rabatt på båtförsäkringen om du har Förarintyg båt. Har du båten försäkrad hos Svenska Sjö erbjuds du 20% rabatt på försäkringen hos dem när du har tagit förarintyget genom oss.

KALLELSE/FAKTURA
Kallelse med faktura på kursavgiften kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Anmälan

 • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
 • Ledare: Sven Johanson
 • Start: den 26 maj 2018
 • Dag och tid: Lördag, söndag 09:00-16:00
 • Kurstimmar: 33
 • Tillfällen: 4
 • Kursnummer: 84937
 • Pris: 2495 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: Kundtjänst (regionens kundtjänst): 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare