Tillbaka till Teater och dramatik

Teater för seniorer

Intresseanmälan, datum meddelas så snart datum är satt!

Har du en längtan att utveckla din förmåga att uttrycka dig och att träna dig i att använda kropp och röst i sceniska sammanhang? Eller längtar du efter rampljuset och dånande applåder från tusentals människor? Eller hitta modet att stå framför folk och få fram vad du vill säga? Eller har du helt enkelt ingenting att göra på torsdagar?

Då ska du söka denna kurs som har som ambition att tillsammans med andra göra precis detta! Vi kommer utforska olika tekniker från scenkonstens uttrycksområden som clown, mask, improvisation och mycket mer för att arbeta med oss själva, varandra och alla som kan tänkas vara i samma rum. En kurs för dig som är driven av nyfikenhet och för dig som brinner för teater.

LEDAREN
Lena Ilmarson med sina 19 års dramapedagog i ryggsäcken, medlem av improvisationsgruppen Laikos och den fria teatergruppen Teater Imba, med vilken hon har turnerat runt om i hela Sverige. All denna erfarenhet och kunskap som bara väntar på att delas med av.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

UPPLÄGG:
Vi träffas vid tio kurstillfällen och om vi kommer överens om, och vågar, så gör vi en liten uppsättning därutöver för nära och kära.

FÖRKUNSKAPSKRAV:
Inga

BRA ATT VETA:
Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Som medlem i Föreningen Aktiva Seniorer har du 100 kr rabatt på våra dagkurser över 500 kr.

Kallelse kommer ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Anmälan

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor