Tillbaka till Måleri

Kroki - för nybörjare och fortsättning

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Kroki är roligt och lärorikt! Croquis är franska och betyder snabb skiss! Krokitecknandet görs efter levande modeller, med eller utan kläder och kan utövas i raskt tempo, spontant och skissartat, men också metodiskt på ett mera grundligt och tidskrävande sätt. Vi tillämpar dessa och andra tillvägagångssätt, vi tecknar i små och stora format och vi varvar mellan blyerts, kol och färgkritor

Innehåll
Vi arbetar i kortare pass och tecknar levande modeller. Kursen är lärarledd men du kan även arbeta själv.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Mehran Mahdavi är konstnär och grafisk formgivare och har varit kursledare i teckning och måleri under många år.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med passande ritblock - gärna storlek A3, pennor, ritkol, sudd.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Tips på vidareutveckling
Om du vill testa något utöver teckning Kroki så har Medborgarskolan också kurser i Teckning, Akrylmålning, Oljemålning och Akvarell. Även prova på kurser.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten, Drottninggatan 23, GÄVLE (Karta)
 • Ledare: Mehran Mahdavi
 • Start: den 24 april 2018
 • Dag och tid: Tisdag 18:00-20:30
 • Kurstimmar: 15
 • Tillfällen: 5
 • Kursnummer: 59711
 • Pris: 1350 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten GÄVLE

Drottninggatan 23, 80311 GÄVLE
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer