Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trädgård

Florist fortsättning, diplomutbildning

Fördjupning florist - en kurs för dig som vill lära dig mer och vidareutveckla dig inom floristyrkets tekniker och kunskaper om blommor samt hantering av blommor och verktyg. Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundkurs eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper.


Innehåll och målMed inriktning på det praktiska arbetet med blommor får du lära dig mer om grundtekniker, material och blomsterlära. En perfekt fortsättning för dig som gått Medborgarskolans steg 1, grundutbildning.


UppläggI denna kurs blir det fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Grundläggande botanik och kransbindning ingår också. Blommor efter säsong och tema. Du utvecklar dina kunskaper i både modernt och traditionellt binderi.
Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och är upplagd på 6 tillfällen, 3 helger med start 7-8/4, 12-13/5 och avslutning 9-10/6, kl 9.15-16.30.
Tänk gärna på att bära oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås hem.


KurslokalMedborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.


KursledareJezzica Collin Otterström är utbildad både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.


KursmaterialI avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 12 595 kr, varav anmälningsavgift utgör 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.


FörkunskaperDenna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundutbildning eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper.


Bra att vetaRabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Jezzica Collin Otterström
  • Start: den 7 april 2018
  • Dag och tid: Lördag, söndag 09:15-16:30
  • Kurstimmar: 54
  • Tillfällen: 6
  • Kursnummer: 20617
  • Pris: 12595 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Författaren, odlaren och föreläsaren Peter Streijffert

Från bord till jord. Ta tillvara och få den bästa jorden. Varm- och kallkomposter! Vi gör en bokashi, ett smidigt sätt att kompostera.

Anmäl dig här

Några av vårens intressanta föreläsningar är Bohemiska trädgårdar – odödliga odlare med Elin Unnes, Naturligt snygg – Skönhet för medvetna med Hannah Sjöström ochKreativitet och galenskap - föreläsning med Simon Kyaga.

Visa vårens föreläsningar