Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trädgård

Florist, fortsättning med inriktning på stillära. Intygskurs

Fortsättning florist, stillära - en kurs för dig som vill lära dig mer om floristyrkets tekniker och få mer kunskap om blommor samt hantering av blommor och verktyg. Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundkurs eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper. Intygskurs!

Innehåll och mål


5 tillfällen där vi varje gång gör ett eller flera binderier inspirerat av de fem olika stilarterna; dekorativ stil, formarbete, formal-linjär stil, vegetativ stil och transparent stil. Vid varje kurstillfälle lär du dig en ny stilart; teoretiskt och praktiskt.
Tyngdpunkten ligger på praktiskt arbete med blommor där du övar på de olika stilarterna och lär dig kombinera och färganpassa. Dessutom ingår fördjupad material-, teknik- och blomsterlära.

Upplägg


Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska snittblommor och snittgrönt och är upplagd på 5 fredagar med start 18/5 kl med paus för lunch. Därefter 25/5, 1/6, 8/6 och 15/6.
Tänk gärna på att bära oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Allt du skapar med blommor och annat material får du ta med dig hem! Tag med papperkassar att bära blommorna i.

Förkunskaper


Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundutbildning eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper.

Kursledare


Jezzica Collin Otterström är utbildad både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom bland annat begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.

Kursmaterial


I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 9 295 kr, varav anmälningsavgift utgör 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Författaren, odlaren och föreläsaren Peter Streijffert

Från bord till jord. Ta tillvara och få den bästa jorden. Varm- och kallkomposter! Vi gör en bokashi, ett smidigt sätt att kompostera.

Anmäl dig här

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser