Tillbaka till För kropp och själ

Medicinsk Qigong - Grundkurs

Qigong (medicinsk qigong) betyder "konsten att träna för livsenergi". Det är en kinesisk träningsform för både kropp och själ, som skapades för flera tusen år sedan i syfte att förebygga, bota sjukdomar och stärka livsenergin. Qigong skapar harmoni och passar all, ung som gammal, frisk som sjuk. Du ökar din smidighet, rörlighet och blodcirkulation.

Innehåll
Under kursen får du:
- öka förmågan till avslappning och fokusering
- sänka stressnivån
- öka balansen för både kropp och sinne
- utveckla styrka och rörlighet.

Upplägg
Vi träffas en gång i veckan, samma dag och tid, sex veckor i följd. Vi kommer även att erbjuda en fortsättning för dig som vill delta på QiGong hela terminen.
Vid varje kurstillfälle går vi igenom enkla, effektiva och långsamt flytande rörelser som ökar energiflödet i kroppen och utvecklar både styrka och rörlighet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla kan lära Qi Gong, oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom Qi Gong anpassas till den enskilda individen.

Kursledare
Susanne Eidhagen är utbildad Qigonglärare. Hon brinner för att dela med sig av de kunskaper och tekniker som kan medverka till att människor får ett mer harmoniskt, meningsfullt och kärleksfullt liv. Susanne Eidhagen är även erfaren dipl. samtalsterapeut/gruppterapeut i psykosyntes, utbildad på Huma Nova Psykosyntesuniversitet i början av 2000 talet. Hon startade därefter en egen mottagning i Gamla Stan i Stockholm.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig bekväma kläder. Skor är ett individuellt val.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Medborgarskolan startar samarbete med nattvandrarna.nu i Årby.

Läs mer här!

Nu hittar du oss på JA Selanders gata 1. Välkommen!

Läs mer här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete