Tillbaka till För kropp och själ

Medicinsk Qigong Fortsättningskurs - Nyhet!

Qigong (medicinsk qigong) betyder "konsten att träna för livsenergi". Det är en kinesisk träningsform för både kropp och själ, som skapades för flera tusen år sedan i syfte att förebygga, bota sjukdomar och stärka livsenergin. Qigong skapar harmoni och passar all, ung som gammal, frisk som sjuk. Du ökar din smidighet, rörlighet och blodcirkulation.

Innehåll
Under kursen fördjupar vi oss i den medicinska Qigongen och du får:
- öka förmågan till avslappning och fokusering
- sänka stressnivån
- öka balansen för både kropp och sinne
- utveckla styrka och rörlighet.

Upplägg
Vi träffas en gång i veckan, samma dag och tid, sex veckor i följd. Vi kommer även att erbjuda en fortsättning för dig som vill delta på QiGong hela terminen.
Vid varje kurstillfälle går vi igenom enkla, effektiva och långsamt flytande rörelser som ökar energiflödet i kroppen och utvecklar både styrka och rörlighet.

Tips: Anmäl dig gärna till Guidad meditation. Susanne erbjuder Guidad meditation direkt efter Qigong-klassen.

Förkunskaper
Medicinsk Qigong- fortsättningskurs är en fördjupning av Medicinsk Qigong. För att delta på kursen ska du ha gått en nybörjarkurs i qigong på Medborgarskolan eller ha motsvarande förkunskaper.

Kursledare
Susanne Eidhagen är utbildad Qigonglärare. Hon brinner för att dela med sig av de kunskaper och tekniker som kan medverka till att människor får ett mer harmoniskt, meningsfullt och kärleksfullt liv. Susanne Eidhagen är även erfaren dipl. samtalsterapeut/gruppterapeut i psykosyntes, utbildad på Huma Nova Psykosyntesuniversitet i början av 2000 talet. Hon startade därefter en egen mottagning i Gamla Stan i Stockholm.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig bekväma kläder. Skor är ett individuellt val.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Nu hittar du oss på JA Selanders gata 1. Välkommen!

Läs mer här!

Medborgarskolan startar samarbete med nattvandrarna.nu i Årby.

Läs mer här!

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer