Tillbaka till Konstvetenskap och konsthistoria

Konst & arkitektur i Amsterdam

Amsterdam är en av världens mest liberala städer, känt för sin gästvänlighet, tolerans, innovationsförmåga och framåtanda. Följ med på en resa till konstens, cyklarnas, kanalernas, historiens och framtidens stad!
Vi utforskar stadens spännande historia från medeltida fiskeby, genom de händelserika 1600- och 1700-talen, till dagens moderna stad som ligger i framkant beträffande arkitektur, hållbar stadsplanering och samtidskonst. Vi besöker naturligtvis Rijksmuseum, Van Gogh-museet, Stedelijk museum och otaliga gallerier. I Amsterdam återfinns en stor del av den västerländska konsthistoriens nyckelverk, från Rembrandts guldålder till Erwin Olafs samtid. Dessa verk lär vi känna på djupet.
Det här är en föreläsning för dig som kanske besökt staden och som vill återuppleva minnen, likväl som för dig som vill drömma dig bort för en kväll och planera inför en framtida Amsterdamresa!

Föreläsaren har en master i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. organiserat konstresor till Amsterdam.
RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.

Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfäll

Anmälan

Gå en kurs, vanlig eller på distans, för att hitta din släkt. En spännande resa kan vi lova!

Se hur en kurs är uppbyggd

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan