Tillbaka till Dans

Reaggaeton från 15 år

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Reggaeton härstammar från Panama och Puerto Rico och sprider sig nu i Europa. Det är en rytmisk dans som inspirerats av musikstilarna reggea, samba och salsa.
Reggaeton dansas till medryckande musik. En fysisk träning med heta rytmer!

INNEHÅLL OCH MÅL
Under terminen kommer vi arbeta med olika stilar och tekniker för att lära oss behärska de olika dansstilarna. Musik och steg varieras varje tillfälle. Koreografier kommer att finnas för varje stil men kommer även att integreras med varandra. Målet är att öka sin kroppsliga kontroll, bli fysiskt stark och självklart ha kul!

UPPLÄGG
Lektionerna börjar med uppvärmning eftersom dansstilarna har mycket aktiva och ibland häftiga rörelser. Vi jobbar med styrka för rygg och mage då detta är en viktig del eftersom vi arbetar mycket med höfterna. Under terminen testar vi flera stilar tekniskt samt lär oss koreografier för varje dansstil.

FÖRKUNSKAPER
Inga men det är en fördel om du dansat något tidigare

KURSLEDARE
Suzanne Morales

Suzanne har dansat sedan barnsben, började med balett samt folkdans från Peru som är landet hon är född i. Streetdance fick hon intresse av när hon flyttade till Sverige vid 7-års åldern och sen dess har hon dansat olika stilar som till exempel reggaeton, ragga/dancehall och salsa. Brinner för dans och för att få alla att känna att alla kan dansa och känna musiken in i benmärgen och känna lyckorusen flöda när kroppen rör sig.


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympaskor (inomhusskor).

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.
Vår terminen är 14 tillfällen och om ledaren väljer att klassen ska vara med på uppvisning på Jönköpings Teater då är de sista två klasserna genrep 4/5 och föreställning på Jönköpings Teater den 5/5. Biljettförsäljning sker via www.jkpg.com Om klassen inte är med så sker undervisning som vanligt på Medborgarskolan.
På sportlov och påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.
Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor