Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Teckning

Teckning och Målning för alla

Denna kursen är riktad till alla som vill lära sig teckna och måla. Du kan vara nybörjare såväl som en del erfarenhet av antingen teckning, målning eller båda delarna.

INNEHÅLL:
I denna kursen startar vi med papper och penna och lär oss grunderna i att skapa bilder. Vi kommer att gå igenom från att rita med enkla linjer till färdiga alster med skuggtekniker.
Vidare stegar vi oss vidare till laveringar med tusch för att sedan vara redo att möta akvarellens utmaningar med dess olika vattenbaserade kulörer.
Då vi känner oss tillfreds med många av färgernas toner kastar vi oss in i oljan och akrylens mystiska och spännande värld, där olika dörrar öppnas för så väl nya som gamla tekniker.
Vid start behöver ni ha med er penna, suddgummi och skisspapper. Under kursens gång kommer kursledaren att delge vad kursdeltagarna behöver för att utföra de olika teknikerna från teckning ända fram till oljefärger.

UPPLÄGG:
10 träffar. En stor del av undervisningen bygger på individuell handledning.

FÖRKUNSKAPER:
Du kan vara nybörjare såväl som en del erfarenhet av antingen teckning, målning eller båda delarna.

KURSMATERIAL:
Vid start behöver ni ha med er penna, suddgummi och skisspapper. Under kursens gång kommer kursledaren att delge vad kursdeltagarna behöver för att utföra de olika teknikerna från teckning ända fram till oljefärger. Materialinköp under kursens gång står ni själv för. Ni får tips och råd från ledaren vad och var ni kan köpa bäst.

KURSLEDARE.
Heinz Köler, arbetar till vardags med teknik och konstruktion och fritidskonstnär. Heinz har arbetat som ledare inom bild och form sedan början av -90-talet. Han driver också företaget Qinzmon AB.

Alla våra kursledare skall ha genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk och metodisk utveckling.

Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)