Tillbaka till Dans

Zumba

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Zumba är latinoinspirerad fitnessdans där du till glödheta rytmer får släppa loss och dansa bl a Cumbia, Salsa, Samba och Merengue! Härliga rytmer med rörelser som är lätta att följa och du kan både förbättra din kondition och förbränna kalorier.

INNEHÅLL
Dansformen zumba är en fitnessdans som är en blandning av flera latinska rytmer som calypso, salsa, reggaeton, merengue och samba. Vi lär oss att kombinera flera latinamerikanska danssteg i enkla former, då hela kroppen är i rörelse. Vi avänder oss av härligt medryckande musik där man känner att man bara vill fortsätta dansa låt efter låt. Vi släpper loss och låter känslan styra istället för att räkna och tänka olika steg. I denna form av träning få man en rejält ökad kondition likvärdigt med intervallträning, fettförbränning, glädje och en stor portion positiv energi!
 
UPPLÄGG
Vi kommer i början av terminsstarten gå lite lugnt fram och sedan succesivt öka takten ju längre tiden går och konditionen ökar men svettiga kommer ni att bli, redan från start! Vi kommer även att lägga in olika styrkeövningar mellan dansstegen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Du behöver inte kunna dansa för att vara med på ett zumba-pass, då koreografin är enkel.

KURSLEDARE
Marie Källgård har jobbat för Medborgarskolan sedan 2010 och är utbildad Zumbainstruktör. Hon har alltid varit intresserad av hälsa i alla former. Hon gjorde en nystart i livet och har utbildat sig till hälso och frisvårdskonsulent efter att ha arbetat som förskollärare i många år. Intresset för dans har alltid varit stort. Marie har dansat jazzdans i många år innan hon utbildade sig till zumbainstruktör. Hon ser fram emot att sprida sin dansglädje till många!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Träningskläder och skor rekommenderas men det går alldeles utmärkt att dansa barfota. Medtag vattenflaska.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Bli kursledare hos oss!

Bli dansledare hos oss

Är du intresserad av att bli en av våra dansledare i Vänersborg, kontakta MayLiss Andersen. Ring 0520-301 20 eller maila genom att klicka här.

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0521-682 40

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning