Tillbaka till Friskvård

Yoga Hormonyoga för kvinnor i alla åldrar

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Bli harmonisk med Hormonyoga! Går dina hormoner bärsärkagång en gång i månaden, eller har du i takt med att du blivit äldre fått rutin på att dagligen tampas med svajande humör och värmevallningar? Hormonyoga kan hjälpa.

Hormonyoga är utvecklad av Dinah Rodrigues tillsammans med gynekologer och endokrinologer, deras forskning är baserad på en studie gjord på 2 000 kvinnor. Hormonyoga är en blandning av hathayoga, kundaliniyoga, tibetansk energiyoga och buddistiska meditationer.
Hormonyoga hjälper dig bli kvitt eller lindra pms, du kan få ett bättre sexliv och slippa 40+ besvär - boven i dramat är ofta hormonella obalanser. Hormonyoga hjälper oss få upp och balansera östrogennivån. Även problem som migrän, sömnstörningar, torra slemhinnor (framförallt i slidan) samt urinläckage kan vara borta inom loppet av några veckor. Hemligheten som gör att yogan fungerar är balans. När hormonerna balanseras behöver vi inte kämpa mot dem, när vi har balans mår vi bra och kroppen fungerar som den ska.

Innehåll
Kursen innehåller fysiska yogaövningar, andningsövningar, avspänningstekniker mm.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna.

Kursledare
Kristin är internationellt certifierad yoga- och meditationslärare level 1 och 2, samt certifierad för undervisning i gravidyoga och hormonyoga. Hon har undervisat i kundaliniyoga sedan mitten på 90-talet.

Bra att veta
Klä dig i bekväma kläder som inte sitter åt och bara fötter. Kom ihåg en tjock tröja eller filt till avslappningen! Yogamatta finns att låna.
Vi har omklädningsrum men inga duschmöjligheter.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare