Tillbaka till Italienska

Italienska B2 Konversation och ordförråd

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Från Alpernas vitaste snö till Medelhavets vackraste ö. Konsten och klimatet, maten och människorna, vinet och vyerna och inte att förglömma; det fantastiska italienska språket!

Innehåll
Vi lär oss och övar det praktiska vardagsspråket. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala och lär oss använda språket otvunget och varierat under olika situationer.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. 2x45 min/tillfälle.

Förkunskaper
Fortsättningskurs, Jag kan förstå huvudinnehållet i tydligt standardtal om välkända företeelser som man regelbundet stöter på i arbete, skola, på fritiden, osv.
Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
En sträng latinlärare, regniga svenska somrar fick mig att längta söderut till det som en gång var en del av romarriket, dvs Italien. Jag blev förälskad i landet med de underbara människorna, den goda maten, det ljuvliga klimatet, den vackra naturen och den fantastiska kulturen och inte minst världens vackraste språk: italienskan. Välkommen till kurs med mig, Birgitta.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av boken Io non ho paura, av Nicolo Ammaniti (Easyrider C).
Kostnaden för litteratur tillkommer. Material tillhandahålls inte av Medborgarskolan.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på http://www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Efter avslutad kurs erbjuder vi alltid under terminen fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan