Tillbaka till Italienska

Italienska A2

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Från Alpernas vitaste snö till Medelhavets vackraste ö. Konsten och klimatet, maten och människorna, vinet och vyerna och inte att förglömma; det fantastiska italienska språket!

Innehåll
En fortsättningskurs för dig som är relativt ny i språket men har baskunskaper. Vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Redan från början tränar vi att använda vardagsspråket så mycket som möjligt.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid.

Förkunskaper
Nivå A2: Jag kan förstå fraser och mycket vanliga ord som gäller mina personliga förhållanden, t ex information om mig själv och min familj, närmiljö och vardagliga sysselsättningar samt anställning. Jag kan uppfatta huvudinnehållet i korta, tydliga och enkla budskap och meddelanden.


Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
En sträng latinlärare, regniga svenska somrar fick mig att längta söderut till det som en gång var en del av romarriket, dvs Italien. Jag blev förälskad i landet med de underbara människorna, den goda maten, det ljuvliga klimatet, den vackra naturen och den fantastiska kulturen och inte minst världens vackraste språk: italienskan. Välkommen till kurs med mig, Birgitta.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för litteratur tillkommer. I kursen använder vi oss av Adesso Si 1 Allt i ett bok med ISBN-nummer: 9789147082919 elev-CD med ISBN-nummer: 9789147903504 facit med ISBN-nummer: 9789147082926 och material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan.
Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på http://www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare