Tillbaka till Finska, estniska och ungerska

Ungerska för nybörjare - i liten grupp

Ungerska – ett annorlunda språk från en annan språkfamilj. Oavsett om du har rötter i Ungern, bara älskar landet eller rätt och slätt tycker att du vill ha en ny utmaning, kan det här vara en kurs för dig.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till alla som är nyfikna på språket, kulturen och landet. Inga förkunskaper behövs, men även om du är en "falsk nybörjare", redan kan lite ungerska, kommer du att få möjlighet att utvecklas!

Innehåll
På nybörjarkursen lär du dig presentation, hälsningsfraser, siffror och enkla frågor med hjälp av grundläggande grammatik.

Vi träffas 10 gånger för 2 x 45 minuter, totalt 20 studietimmar à 45 minuter. Vi utgår ifrån kursboken, men varvar det med annat, mer levande material som ledaren tillhandahåller. Vi har stort fokus på uttal och enkel konversation.

Kursledare
Agnes Salomonsson Lagevald är språkkonsult och kommunikationsanalytiker, som är helt tvåspråkig och är lika hemma i Ungern som i Sverige. Också en grammatiknörd, nyfiken på andra kulturer och har alltid fokus på användaren/mottagaren i alla situationer.
"Svag för bakverk, varma soliga dagar och klassisk engelsk humor."

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kurslitteratur
Kursboken " MagyarOK" kan du köpa på Studium Bookshop på Karlavägen 4.

Bra att veta
Liten grupp, 4-8 deltagare.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10 % rabatt på böcker (gäller inte studentprissatt kurslitteratur), papper och kontorsvaror.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Anmälan

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Vi har även språkkurser i Täby - Franska, Italienska och Spanska.

Se kommande kursstarter