Tillbaka till Arabiska

Arabiska - fortsättning

 • Arabiska talas idag av över 300 miljoner människor
 • Arabiska är språket som används i koranen
 • Arabiska är också ett av de mest talade invandrarspråken i Sverige
 • Arabiska är ett av FNs sex officiella språk

Arabiska är ett av de fem största språken i världen. Vad vet du om de arabisktalande länderna och deras olika dialekter? Har du sett den fantastiska arkitektur och vet du att nobelpristagaren Naguib Mahfouz talar arabiska? Är du nyfiken på språket är det här en kurs för dig.

Innehåll
Du fortsätter att lära dig mer om det arabiska alfabetet, kunna säga korta fraser och att kunna läsa mer enkla kommunikativa texter.

Upplägg
Vi läser i 8 veckor och varje tillfälle är 2*45 minuter.

Förkunskaper
Arabiska fortsättning vänder sig till dig som har läst nybörjare tidigare.

Kursledare
Lama är väldigt inspirerande, positiv och erfaren då han har arbetat med olika utbildningar bl.a. personlig utveckling, lärare/föreläsare hos Röda Korset och Medborgarskolan. Lama talar svenska, engelska, franska och arabiska.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi använder eget kursmaterial. Om du inte har det sedan tidigare så meddela vid din anmälan. Det tillkommer då 75 kr för materialet.

Kursmaterial finns att köpa på www.adlibris.se eller www.bokus.com.
Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten, Drottninggatan 23, GÄVLE (Karta)
 • Ledare: Lama Ömnö
 • Start: den 5 mars 2018
 • Dag och tid: Måndag 17:00-18:30
 • Kurstimmar: 16
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 59768
 • Deltagaravgift: 995 kr
 • Material: 50 kr
 • Summa: 1045 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten GÄVLE

Drottninggatan 23, 80311 GÄVLE
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook