Tillbaka till Personlig utveckling

Självförsvar helgkurs

Varmt välkommen på kurs i självförsvar

INNEHÅLL
Kursen hålls under två heldagar. Under dessa dagar varvas teori, praktik och teknik. Kursen ger dig god teoretisk kunskap om självförsvar och en uppsjö av praktiska tekniker för att du ska kunna försvara dig och andra i hotfulla situationer.

UPPLÄGG
Datum och tid: Lördag och söndag 17-18/3 kl 10:00-16:00 båda dagarna.

Dag 1.
- Du lär dig hur våldet ser ut, den så kallade våldstrappan. Vad som händer innan och efter en våldssituation, för att du ska få verktyg i ett preventivt syfte.
- Du kommer att få lära dig att försvara dig i en rad olika hotande situationer, allt från liggande till stående. En mängd olika tekniker, slag och sparkar.
- Hur stressen påverkar dig, vad som händer med dig psykiskt och fysiskt om du befinner dig i olika stressnivåer och vilket självförsvar som fungerar då.
- När du får försvara dig enligt lag, nödvärnsrätt.

Dag 2.
- Du lär dig tekniker hur du kan och får försvara dig mot olika typer av vapen, främst kniv och batongliknande vapen. Du kommer att få teoretisk kunskap och kommer att lära dig en rad tekniker.
- Hur du kan och får försvara andra personer, så kallad tredje part, som befinner sig i hotfulla situationer. Kunskapsteori och praktik kring det.
- Du får möjlighet att repetera innehåll från kursen och om du har specifika önskemål.

KOSTNADER
Deltagaravgift för båda dagarna 1500 kr

BRA ATT VETA
Klä dig bekvämt, gärna i träningskläder. Ta med vattenflaska, matsäck till lunch och gärna frukt eller dylikt till pauserna.

LOKAL
Kursen kommer att äga rum i Linköpings Budoklubbs träningslokal som ligger på Björnkärrsgatan 14, bredvid Ryds centrum.

LEDARE
Mattias Arnsby
Mattias har tränat ju-jutsu i över 20 år och instruerat i mer än 15 år. Har elit instruktörslicens från svenska ju-jutsuförbundet. Ju-jutsu Kai som han tillhör är en ju-jutsustil anpassad efter svensk nödvärnsrätt med fokus på självförsvar. Mattias är även ordförande i Linköpings Budoklubb som har 11 olika kampstilar i samma klubb.

BRA ATT VETA
Du får en kallelse i din brevlåda ca en vecka innan tillfället, som en bekräftelse på att tillfället blir av. Med kallelsen följer kursavgiften.
Vid fullbokad kurs sätts du upp på reservlista, vi kontaktar dig om vi startar ytterligare kurs vid annat datum. Vill du delbetala kursen? Ange vid anmälan.

Återigen varmt välkommen till två fullspäckade, intressanta och lärorika dagar!Anmälan

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor