Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - planera din drömträdgård, helgkurs

Trädgårdsplanering - formge din egen trädgård!
En trädgård anpassad för dina behov och önskemål är väl drömmen? I kursen går vi tillsammans igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och du arbetar själv fram en trädgårdsplan för din egen trädgård som du sedan kan förverkliga. Du utgår ifrån dina individuella önskemål och behov, din trädgårds möjligheter, estetiska uttryck och årstidsaspekter.

KURSLEDAREN:
Pernilla Eriksson, som sedan sex år driver Spira Trädgårdsdesign. Spira Trädgårdsdesign gör uppdrag inom anläggning, skötsel, beskärning, växtstyling och kurser inom trädgård. Pernilla skriver även trädgårdsartiklar i tidningen Corren Mera.

UPPLÄGG:
Vi träffas under två lördagar; 10/2 och 3/3 kl 08:30-16:30 och lär oss teori främst inom trädgårdsdesign och planerar vår egen trädgård. Vi pratar om rumslighet, funktion och växt- och materialval och i övningsuppgifter provar vi olika sätt att formge trädgården ur olika aspekter vi gått igenom. Det ges även tid att arbeta med din egen trädgård och att ställa frågor och diskutera din trädgårds problem och möjligheter.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Du arbetar med din egen trädgård, fritidstomt eller kolonilott efter dina egna förutsättningar och önskemål.

KURSMATERIAL:
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala (helst 1:100) som passar på ett A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det kan ta någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med papper och penna, sudd för anteckningar. Linjal (om du arbetar med en ritning i skala 1:100) eller skalstock (om ritningen har en annan skala) är även bra att ha med. Skisspapper ingår. Ev kostnad för kurslitteratur tillkommer.

BRA ATT VETA:
Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.


Anmälan

  • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
  • Ledare: Pernilla Eriksson
  • Start: den 10 februari 2018
  • Dag och tid: Lördag 08:30-16:30
  • Kurstimmar: 18
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 84994
  • Pris: 2495 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan