Tillbaka till Data

SCRATCH grundkurs - distanskurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Scratch är ett visuellt programmeringsspråk. Programkoden består av färdiga symboler i olika färger som kan kombineras och bli till ett program. Med Scratch kan man enkelt programmera egna interaktiva animationer, presentationer, spel, ljud och musik.
När man använder Scratch för att skriva program lär man sig att tänka kreativt och resonera systematiskt.
Lektionerna är inspelade och kan ses när som helst och hur många gånger som helst. Till kursen kopplas också övningsuppgifter, självtestfrågor och mängder av scratchexempel.

UPPLÄGG o ARBETSSÄTT
Kursen omfattar sex kursdelar och bedrivs som en heldistanskurs via en enkel datorplattform (DropBox) under åtta veckor. Du kan hämta kursmaterial i form av ljud/bild, skriven text, exempelkod och övningsuppgifter. Du kan ha personlig kontakt med kursledaren och du kan ha kontakt med de andra kursdeltagarna. Du har möjlighet att lämna in arbetsuppgifter och få uppgifterna bedömda. Under två timmar per vecka finns kursledaren tillgänglig via Skype för enskilda diskussioner eller för hela gruppens diskussioner.

Beroende på intresse och ambitionsnivå bör du lägga mellan tre och fyra timmar per vecka på kursen. En studietimma är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig.

FÖRKUNSKAPER o UTRUSTNING
Du behöver inte ha några programmeringsförkunskaper. Det räcker med en relativt okomplicerad dator med något av operativsystemen XP eller senare. Alla program som ska användas är gratis.

KURSLEDARE
Kursledaren har lång erfarenhet av både system- och applikationsprogrammering och behärskar mer än fem olika programspråk. Kursledaren har arbetat med datateknisk utbildning under många år och har också jobbat som professionell programmerare med programmeringsutbildning och programmering både inom och utanför Sverige.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då kontakten med ledaren sker främst genom mail.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan