Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide - Skapa ditt eget örhänge, Konst/konsthantverk

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

INNEHÅLL OCH MÅL
Skapa dina egna örhängen från idé till verklighet. Silver verkar lyxigt men är inte särskilt dyrt. Du kan våga prova t ex att såga, borra, löda, fila, putsa och polera utan att vara rädd att misslyckas. Resultatet kan bli ett par fina örhängen som du är ensam om. Du arbetar individuellt med ett par enklare örhängen som du själv valt. En kurs för dig är nybörjare eller har hållit på ett tag som kanske har ett par örhängen som du vill göra färdigt.

KURSUPPLÄGG
söndag 8 lektionstimmar (1 lektionstimme varar 45 min).
Detta är en kurs där du kan "prova" på hantverket genom att göra ett par örhängen och se om du blir lika fängslad av det som handledaren. Om viljan finns kan en uppföljningskurs anordnas.

FÖRKUNSKAPER
Behövs inte till denna kurs.

KURSLEDARE
Kristina Fureby, mångfacetterad person med många kunskaper i sina händer, bl a silversmide och silverlera.
Kristina har haft utställning i Stadshuset i november 2011 och juni 2013,utställning på Åkersbergs stiftsgård nov 2014, samt varit med på konstrundan 2013,2014 och 2015. Titta in på www.personligsilverkonst.com om du vill se några av hennes arbete

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.
Materialkostnad tillkommer, betalas direkt till ledare
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Sen är det upp ditt varje elev hur mycket man använder. Om man gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan
väga c:a 10 g)
Egen lunch medtages.

Kristina tar även emot studiebesök, kan anordna en kurs om ni är några stycken, samt anordnar minikurser där du gör en enkel tavla eller smycke tex för möhippor, bröllopsdagar eller födelsedagar.

För information ring 0738294973

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan