Tillbaka till Bild- och formkonst

Kalligrafi cancellaresca

Skriv vackra texter! En kurs där du lär dig grunderna i cancellaresca kalligrafi.

INNEHÅLL
Kursen kommer att fokusera på att ge dig de kunskaper och verktyg som behövs för att lära dig att skriva kalligrafi för vackra texter. Genom att få råd och tips på utformningen av bokstäverna hoppas jag att ni kommer att kunna känna tillfredsställelsen i kalligrafins magi. Ni får övningsblad med hem och kan öva varje bokstav för sig när ni har tid och lust. Cancellaresca är den klassiska stilen när man tänker på kalligrafi, också känd som italiensk kursiv.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper

KURSMATERIAL
Kalligrafipennor (FILTPENNOR) Svart 3st olika bredder (spetsbredd mellan 1.0/2.0/3.0/4,0 och 5.0 mm) alla märken/priser fungerar ungefär lika bra. · Blyertspenna (+pennvässare) hårdhet HB alt. stiftpenna HB 0,5 mm · Mjuk radergummi · Vanlig linjal (standard 30cm) helst genomskinlig plast Papper till övningarna får ni av handledaren vid första tillfället.

KURSLEDARE
Mitt namn är Cesar Antonio Ventura, bildkonstnär, född i Mexiko, bosatt och verksam i Helsingborg sedan 1999. Jag har flera års erfarenhet som kursledare i teckning, måleri och kalligrafi och har dessutom utvecklat den här unika tekniken under flera års tid. Du, som kursdeltagare kan inför kursstart kontakta mig om du har frågor på: cesar@venturart.com Du kan också gilla: https://www.facebook.com/mayanpics

BRA ATT VETA
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Om tiden inte passar berätta för oss när du kan då nya cirklar kan bildas efter förfrågan.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare