Tillbaka till Måleri

Serieteckning

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Våga släppa loss kreativiteten och nyfikenheten och lär dig serieteckning. Under denna kurs lär du dig hur man målar en serie från början till slut.

Innehåll
Under denna kurs lär du dig olika metoder man kan använda sig av när man tecknar serier Du få göra en karaktärdesign samtidigt som vi kommer att gå igenom olika berättartekniker. Kursen avslutas med att göra en kort serie.

Upplägg
Kursen är en bildberättarkurs som ger dig grundläggande kunskap i att teckna och att skapa serier. Kursen är uppdelad i 10 moment, där vi under de fem första momenten går igenom och provar lite olika tekniker i hur man skapar serier, och under de sista fem momenten kommer varje individ få möjlighet att göra en egen seriestrip. Kursen avslutas med en liten utställning och vernissage för dina nära och kära.

Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Victor Åhs Blomberg är Illustratör och designer som arbetar med allt från klädesdesign till bildberättande. Victor har läst serieteckning, illustration och bildberättande del 1 & del 2 på Karlstads Universitet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med eget material.

Tips på vidareutveckling
Är du nyfiken på måleri har vi även kurser i olja och akryl.

Bra att veta
Kom i oömma kläder. Kursen hålls i Medborgarskolans ateljé på Vasagatan 8 på Herrhagen i Karlstad. Kommer du med bil parkerar du på gatan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare