Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness- Här & Nu

Mindfulness ger dig en möjlighet att öka din livskvalitet . Syftet med kursen är att öka din medvetenhet om vad som pågår i dig och i din omvärld. Din stress minskar, din förmåga att leva i nuet ökar. Du får lära dig en livsstil som hjälper dig här och nu. Kursen är både teoretisk (föredrag, samtal & diskussion) samt praktisk med inslag av mindfulness-övningar.

Obs! (Kursmaterial tillkommer 350:-/person)

INNEHÅLL
Med hjälp av vardagsövningar och meditation i olika former övar vi det mest centrala i mindfulness som är vårt andningsankare.
Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Minska ditt automatiserade sätt att reagera.
Din sömn kan förbättras och du får ett verktyg för att hantera smärta och oro.

Mindfulness är forskningsbaserat och bevisat att förbättra minnet och koncentrationsförmågan.
Programmet heter Här & Nu och är sammanställt av Läkare Ola Schenström. Programmet genomförs under 7 veckor ( sista veckan på egen hand ) med ditt eget kursmaterial.
Kom gärna klädd ledigt och förbered dig på en resa in i en underbar värld som ger dig verktygen till att må bättre och hantera många situationer lättare.

FÖRKUNSKAPER
Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Liselotte Angel har under 7 år praktiserat mindfulness. Hon är utbildad mindfulnessinstruktör hos Ola Schenström ( läkare och grundare av mindfulnesscenter ) och Kjell Haglund ( själens krigare ).
Jag är även Afropower-instruktör samt utbildad inom medicin (basmedicin 1+2, näringslära och anatomi och fysiologi).

KURSMATERIAL
Alla deltagare behöver utvecklingsboken och en CD med övningarna. Kostnad är 350 kr/deltagare utöver kursavgiften.
Programmet heter Här & Nu och kan beställas online på mindfulnesscenter.se eller köpas på plats vid kursstart av ledaren.
Yogamattor och filtar finns i lokalen.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid 2-3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!
Man kan köpa Säsongskort, klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande, pensionär. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Fakturan som skickas hem till dig är utställd på fullpriset men efter att du visat upp rabattintyg betalar du in det rabatterade beloppet. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället att förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor