Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Florist, grundkurs light, steg 2

Grundkurs light steg 2 är en omfattande kurs för dig som vill lära dig fler grundläggande tekniker och få mer kunskap om snittblommor samt om färg och form. Vi gör nya typer av binderier och utvecklas tillsammans! Intygskurs!

Innehåll och mål


Med inriktning på det praktiska arbetet med blommor får du lära dig ännu mer om grundtekniker, material och blomsterlära. Här ingår förstås också skötsel av blommor.

Upplägg


I denna kurs blir det fortsatt fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Blommor efter säsong och tema. Du fortsätter att lära dig det man har mest användning av inom blomsterbinderi. Du får även lära dig grundläggande färg- och formlära.
Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska snittblommor och snittgrönt och är upplagd på 5 fredagar med paus för lunch. Kursdatum: 23/3, 13/4, 20/4, 27/4 och 4/5.
Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås med dig hem efter varje gång.

Förkunskaper


Kursen vänder sig till dig som har gått Florist light steg 1 eller som har motsvarande grundläggande kunskaper i buketteknik och stickteknik.

Kursledare


Jezzica Collin Otterström är utbildad både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom bland annat begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.

Kursmaterial


I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 8 695 kr, varav anmälningsavgift utgör 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Diplom


Efter avslutad kurs, med 80 % närvaro i godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln


Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert 21/3

Har du ett intresse för odling och trädgård?
Prova att odla din egen mat med stadsodling!

Anmäl dig här!

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser