Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Konsthantverk

Betongkurs - Sommarkurs

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Betong är vackert, modernt och mångsidigt. Lär dig gjuta vackra och originella ting till ditt hem och trädgård i ett material som håller länge. Krukor, fågelbad och ljushållare är bara några exempel på saker du kan skapa i betong endast fantasin sätter gränsen.

Innehåll
En kurs för dig som är nyfiken på betonggjutning. Vi varvar teori och praktik och du kommer bl a att lära dig:
. olika gjutningstekniker.
. materiallära.
. dekorationstekniker.
. tips & trix.

Upplägg
Kursen går två gånger - två kvällar i trädgården hemma hos kursledaren på Källtorpsvägen 37 i Västerås. Första tillfället kl. 17.15-20.15. Vid tillfälle två träffas vi i ca en timme för tips och trix (start kl. 17.15). Den andra gången är nu tänkt till den 16 augusti. Då har betongen hunnit härda och vi kan prata om lackering, målning och annat du kan göra med det du har skapat i betongen. Eventuell möjlighet till annat datum för kurstillfälle två kan finnas. Diskutera med kursledaren på plats vid första mötet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta i kursen.

Kursledare
Margret Haid har flera års erfarenhet av att gjuta i betong. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kostnad för betong ingår i kursavgiften. Ta med dig en hink och en trädgårdsspade.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Kaffe/Te och smörgås ingår i kursavgiften. Teoripasset körs under inmundigandet av fika - ca 30 min. Om ni vill veta mer innan kursens start kan vi förmedla kontakt med ledaren.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete