Tillbaka till Matlagningskurser

Good mood food - en hälsoföreläsning

Ät dig till bättre humör och högre arbetskapacitet.
Om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Innehåll
Vi får lära oss om humör- och hjärnvänlig kost. Men även om att få ett lustfyllt förhållande till sund mat, så att vi gör val som ger oss oss bättre förutsättningar att hålla oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör hela dagen. Det är en sak att veta vad man ska göra, en helt annan sak att göra det man vet!

Vi bjuder på ett nyttigt och energigivande mindre mellanmål.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken Smarta sötsaker som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna Good mood food 2015, Ärlig mat 2016 och Supersnacks 2017. Läs gärna mer här: www.rasmart.se

Bra att veta
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.

Fredag 18 maj - till anmälan!

Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland.

Se kommande kursstarter

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Prova nya smaksensationer tillsammans med Sveriges ende kakaoodlare Duane Dove. Med rötterna på Tobago, driver chokladbutik med försäljning och provningar i Stockholm.

Anmäl dig här!