Tillbaka till Matlagningskurser

Karibisk matlagning med choklad- och romprovning

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.
Tillsammans med Sveriges ende kakaoodlare Duane Dove skapar ni kulinariska höjder i form av ett urval mattapas av olika slag. Fisk, skaldjur och kyckling står på menyn. En kall, god karibisk öl serveras till. Kvällen avslutas med smaker av två av Karibiens största skatter, världens finaste choklad och lagrad rom.

Upplägg
Duane förbereder en mis en place med ett urval av råvaror ur det karibiska köket som är influerat från många håll; det kreolska där både Frankrike och Nordafrika satt avtryck och det spanska och latinamerikanska som också satt sin prägel på matlagningen. Det handlar om kryddor! Mycket chili, kraftiga rökiga smaker eller fruktiga lätta. Det lagas mycket fisk och kyckling. Duane berättar och tar er med på en smakresa i Karibien, ni kryddar, monterar och njuter. Istället för dessert avslutas kvällen med en mindre provning av choklad och rom. Vi provar några sorters choklad inklusive årgångschoklad och kombinerar med lagrad rom. Du får en rik historia berättad! Kombinationen rom och choklad som avslutning på en skön tapaskväll är perfekt.

Förkunskaper
Alla är välkomna (men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Kakaoplantageägaren Duane Dove, med rötterna på Tobago, driver chokladbutik med försäljning och provningar i Stockholm. Han lagar även massor av karibisk mat. Duane låter tillverka sin egen choklad i Frankrike och dessutom anordnar han färdiga paketresor till Tobago och kakaoplantagen. Duane är också stor kännare av drycken rom. Duane Dove gav 2014 ut boken Rom och choklad, en rik historia på ICA förlag. Duane har just vunnit pris, World gold 2017, International Chocolate Awards med sin chokladsort Laura.

Kursmaterial
Råvaror, recept, rom, choklad, en god karibisk öl och prat ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler matlagningskurser och chokladkurser hittar du på medborgarskolan.se.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.

Fredag 18 maj - till anmälan!

Prova nya smaksensationer tillsammans med Sveriges ende kakaoodlare Duane Dove. Med rötterna på Tobago, driver chokladbutik med försäljning och provningar i Stockholm.

Anmäl dig här!