Tillbaka till Italienska

Italienska, lätt konversation och grammatik, nivå B1

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Gör slag i saken och förverkliga dina drömmar om Italien och dess underbara språk! Vandra längs kanalerna i Venedig eller njut av alla historiska platser i Rom...
La vita è bella – Livet är underbart!

Innehåll
Fokus ligger på både konversation och grammatik. Under kursen läser vi olika texter, pratar om Italien och vardagslivet på lätt italienska samt repeterar en del grammatik efter behov och önskemål från deltagarna.
Ta gärna med dig ett lexikon då kursboken är helt på italienska.

Förkunskaper
Du har läst italienska i ca 10 terminer i studiecirkelform eller har motsvarande kunskaper. Du har gått igenom presens, dåtid (passato prossimo och imperfetto) och futurum.
Du är beredd att vara muntligt aktiv under lektionerna.

Kurslitteratur
Vi börjar med en ny bok: "Italia per stranieri". Du kan köpa den på Ferdosi Studium Bookshop, Karlavägen 4, tel 08-660 03 86 (25 % rabatt) eller beställ den på www.bokus.com.

Kursledare
Roberto Di Giulio kommer från regionen Abruzzo i mellersta Italien och flyttade till Sverige 2007. Idag är han fastanställd som kursledare i italienska på Medborgarskolan.
Roberto har undervisat italienska för vuxna i många år och på alla nivåer. Han pratar flytande italienska, svenska, engelska och spanska.
Roberto arbetar även som guide i Stockholm.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning
Känner du dig osäker på vilken kurs och nivå du bör välja?
Kom på rådgivning: torsdag 18/1 kl 16:00-19:00 eller tisdag 23/1 15:00-19:30.
Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Inga lektioner v. 9 och v. 14.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

På våra skrivarkurser ger vi dig verktygen för att komma igång med ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

Välkommen till vår Italienska terminsavslutning! En kväll med härlig italiensk atmosfär med små föreläsningar, sång, frågetävling mm.

Anmäl dig här

Vi har även språkkurser i Täby - Franska, Italienska och Spanska.

Se kommande kursstarter