Tillbaka till Matlagningskurser

Vardagsmiddag med smaker från södra Italien

Med klassiska smaker från Kalabrien och Kampanien som Parmigiana, Caponata, mozzarella, äggplanta, kalvkött mm. Lite finare kvalitéer.

Innehåll
Typiska smaker från södra Italien. Till vardags men med lite bättre råvaror.

Upplägg
Deltagarna arbetar tillsammans i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Monica Ferrucci från företaget Dörren till Italien växte upp i Milano med en pappa från Neapel och mamma från Brescia. Hon undervisar i italienska och matlagning, arbetar i restaurangbranschen samt översätter och tolkar. Hennes kurser är fokuserade på italiensk husmanskost från olika regioner och på den hälsosamma medelhavskosten. Monica säger att enkla recept med genuina råvaror av högsta kvalitet är hemligheten bakom det italienska köket.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida medborgarskolan.se

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Föreläsning med Peter Streijffert
Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!