Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföringens grunder

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Bli trygg med dina siffror och lär dig grunderna i bokföringen. Efter kursen kommer du som deltagare att kunna hantera normal löpande bokföring för ett mindre företag inkl. moms, löner, sociala avgifter, skatter och avskrivningar.

Innehåll
Efter avslutad kurs är målet att du skall kunna hantera vanliga affärshändelser, moms, löner, arbetsgivaravgifter. Orientering i bokföringslagen och den praxis som rör bokföring.

UPPLÄGG
Under kursen varvas teori och praktik. Det krävs en hel del läsning hemma samt att deltagarna förbereder varje kurstillfälle genom att läsa anvisade kapitel och gör tillhörande övningar hemma.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare för Bokföringens grunder är Per-Erik Lövgren.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Bokföring från början Fakta och övningar med ISBN 9789147113231, Bokföring från början - lösningar ISBN 9789147113224 och material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.

Boken finns att köpa via näthandel eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.
Ta med boken till första kurstillfället.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden

Bra att veta
Vi arbetar i små grupper, där vi sitter vid var sin dator med internetuppkoppling och Windows 7 och Microsoft 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor