Tillbaka till Vävning

Vävning

Upptäck konsten att väva, ett gammalt och vackert hantverk! Lär dig använda hantverket för att skapa moderna föremål, endast fantasin sätter gränserna! Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material.

Innehåll
Du som nybörjare får lära dig att sätta upp och väva enkla vävnader. Du lär dig tekniker inom vävning och bestämmer i samråd med kursledare n vad som är lämpligt att skapa. I de enklaste teknikerna kan du exempelvis väva löpare, kuddar och mattor. Du som har vävt innan lär dig nya tekniker och utvecklar din vävning.

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten inom vävning. Detta görs både gemensamt och individuellt för att alla ska få bästa möjliga förutsättningar.
Du arbetar med hopfällbara vävstolar som du gärna får låna hem och arbeta hemma mellan kurstillfällena. Kursen går en gång i veckan i tretton veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att gå denna kurs. Du lär dig på plats med hjälp av kursledarens instruktioner. Denna kurs riktar sig både till dig som aldrig har vävt tidigare och till dig som är en flitig vävare och söker gemenskap med likasinnade.

Kursledare
Britta Röjerås har många års erfarenhet inom vävning och flera års utbildning inom det textila och konstnärliga området. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Medtag papper, sax och måttband. Det finns tillgång till inspirationsmaterial i kurslokalen. Du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt i gruppen. Hyra för vävstol tillkommer med 150 kr.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vi rekommenderar att du närvarar vid första sammankomsten för att ta del av introduktionen.
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Uppsala, Hamnesplanaden 1, UPPSALA (Karta)
  • Ledare: Britta Röjerås
  • Start: den 23 januari 2018
  • Dag och tid: Tisdag 15:30-17:45
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 13
  • Kursnummer: 39074
  • Pris: 2700 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Uppsala UPPSALA

Hamnesplanaden 1, 75319 UPPSALA
Telefon: 010-157 52 00

Medborgarskolan Uppsala
Hamnesplanaden 1
75319 UPPSALA

010-157 52 00
uppsala@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uppsala

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer